Показване на 1 до 6 от 6
  1. #1

    Подразбиране Арменски лаваш с плънка от спанак

    Продукти:
    1чаша гореща вода(около 60 градуса)
    1/4 ч.л сол
    около 2-3 чаши брашно

    Плънка:
    1 стрък пресен лук
    спанак
    сирене
    сол,черен пипер
    може и колбас

    Замесва се еластично тесто,оставя се да почине.

    Нарязва се лука,спанака,колбаса и се запържва в тиган,добавя се малко сол и черен пипер.Като се свали от котлона се натрошава и сирене.

    Взима се малка топка от тестото и се разточва много тънка кора(около 1мл.)В единия край се слага от плънката,сгъва се на две,после се слага плънка върху едната четвъртинка и отново се сгъва.Пече се в сух,тифлонов тиган с капак отгоре.Като се извади се намазва леко с масло или маргарин.


  2. #2

    Подразбиране

    Изглежда страшно апатитно и ще взема някой ден да го пробвам! Аз обичам такива, нетрадиционни ястия

  3. #3

    Подразбиране

    Аз правя такива банички с различна плънка , само,че не точа защото не мога , а ползвам готови точени кори бела. Те са много хубави и тънки.
    У нас им казваме пържени банички и много ги обичаме. :wink:

  4. #4

    Подразбиране лаваш

    :? Тестото без яйца, сода или мая ли е :?

  5. #5

    Подразбиране

    Да,само вода,сол и брашно.

  6. #6

    Подразбиране лаваш

    Реклама:
    Цитат Първоначално написано от Скарлет
    Да,само вода,сол и брашно.
    Благодаря за информацията Ще се опитам да го направя и ще споделя какво се е получило

Правила за писане

  • Не може да отваряте теми
  • Не може да публикувате отговори
  • Не може да прикачате файлове
  • Не може да променяте мненията си
  •