Необходими продукти:
3 пакета кори Фамилия, 750гр. масло и маргарин (по равно масло и маргарин, общо 750 гр.) 750гр. счукани орехи (чукат се с малко захар, за да не станат на паста) канела на вкус (не бива да се прекалява) За сиропа 1л. вода 1,5кг. захар, 5-6 капки лимон или 1/2 ч.л. лимонена киселина Редят се по кора и половина една до друга, така че да се получи правоъгълник с размери около 54см.на 32см. Върху всяка кора се слага от орехите и разтопеното масло с маргарин, през няколко кори и канела. И така до края. След което се нарязва на правоъгълници със страни приблизително 6 см. Получават се между 45 и 54 парчета в зависимост от разрязването. Всяко правоъгълно парче се сгъва на триъгълник и се реди в голямата тава от печката като се започва от средата (буквално като пъзел). Пече се на 180 градуса поне 1 час и 15мин. до златисто. Залива се на другия ден студена с горещ сироп и никога обратно. Готова е след 24 часа. Не се притеснявайте, че стават доста парчета, те са твърде малки, а и след като опитате първото, ще ви се види, че всъщност са доста малко. :-) Успех! Варти Босето, Швейцария http://bg.netlog.com/VARTI_B
3 Comments
24/6/2012 23:51:17
Hi Dorise, you can find the date directly under the title. Do you understand Bulgarian?
Reply
18/9/2012 15:30:07
I had no idea it was so easy to create a free blog here at Weebly, thanks.
Reply
Leave a Reply. |
ДесертитеДесертите са любими, макар и много от нас да гледат на тях като на "забранени". Аз вярвам, че всичко в умерени количества и с мярка, не вреди. Archives
March 2010
Categories |