Кайгана
Рейтинг: Сложност: Изпробвана: 2 Любима на 27 готвача |
Снимката е добавена от renito
Необходими продукти
- • 4 връзки магданоз
- • 3 бр. яйца
- • 100 г настъргано сирене
- • 1 скилидка чесън
- • бял пипер
- • 1 с.л. брашно
- За соса:
- • 500 г кисело мляко
- • 2-3 скилидки чесън
- • сол
- • 1/2 връзка копър
- • мазнина за пържене
Начин на приготвяне
Магданозът се нарязва на ситно в купа и последователно се прибавят яйцата. Разбърква се и се подправя с бял пипер, чесъна, нарязан на ситно, и сиренето. Всичко се обърква добре. Прибавя се брашното и се бърка до получаването на еднородна смес, която се оформя като шницел. В загрят с малко мазнина тиган с незалепващо покритие се пече на умерен огън от двете страни. Гарнира се със сос от киселото мляко, смесено с нарязаните на ситно копър и чесън и овкусено със сол.
Рецептата е добавена от Anego на 15 Октомври 2010 г.
Източник: http://www.kulinarnirecepti.info/kaigana/
Източник: http://www.kulinarnirecepti.info/kaigana/
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 3 renito [Изпробвал рецептата] | Голяма вкусотия стана, бях приятно изненадана! Спазих точно рецептата, единствено само прибавих няколко лъжици майонеза в соса. [Изпробвана] | 6 Май 2019 |
снимки от renito [Изпробвал рецептата] |
6 Май 2019 | |
# 2 tillia [Изпробвал рецептата] | Това са така наречените "кюфтета от магданоз". Стават много вкусни. Освен брашно прибавям малко галета. [Изпробвана] | 16 Окт 2010 |
# 1 Aliana | Звучи много добре! | 15 Окт 2010 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.