Кайгана
Рецептата е изпробвана!Рейтинг: 9
Сложност: Лесна
Изпробвана: 2 изпробвана
Любима на 27 готвача Любима
Разпечатай
виж снимката
Снимката е добавена от renito
Необходими продукти
  • • 4 връзки магданоз
  • • 3 бр. яйца
  • • 100 г настъргано сирене
  • • 1 скилидка чесън
  • • бял пипер
  • • 1 с.л. брашно
  • За соса:
  • • 500 г кисело мляко
  • • 2-3 скилидки чесън
  • • сол
  • • 1/2 връзка копър
  • • мазнина за пържене
Начин на приготвяне
Магданозът се нарязва на ситно в купа и последователно се прибавят яйцата. Разбърква се и се подправя с бял пипер, чесъна, нарязан на ситно, и сиренето. Всичко се обърква добре. Прибавя се брашното и се бърка до получаването на еднородна смес, която се оформя като шницел. В загрят с малко мазнина тиган с незалепващо покритие се пече на умерен огън от двете страни. Гарнира се със сос от киселото мляко, смесено с нарязаните на ситно копър и чесън и овкусено със сол.

Рецептата е добавена от Anego на 15 Октомври 2010 г.
Източник: http://www.kulinarnirecepti.info/kaigana/
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 3
renito
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Голяма вкусотия стана, бях приятно изненадана! Спазих точно рецептата, единствено само прибавих няколко лъжици майонеза в соса.
[Изпробвана]
6 Май 2019
снимки от
renito
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Снимка 1 6 Май 2019
# 2
tillia
магьосник в кухнята
[Изпробвал рецептата]
Това са така наречените "кюфтета от магданоз". Стават много вкусни. Освен брашно прибавям малко галета.
[Изпробвана]
16 Окт 2010
# 1
Aliana
магьосник в кухнята
Звучи много добре!15 Окт 2010

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.