Мантъ
Необходими продукти
- • 400 г макарони (за предпочитане спирали)
- • 1 кг стар лук
- • 1 кг кисело мляко
- • 1 с.л. червен пипер
- • 1 ч.л. сух джоджен
- • 1/3 ч.ч. олио
- • сол
- • черен пипер
Начин на приготвяне
Макароните се сваряват в леко подсолена вода. Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в олиото да добие приятен златист цвят. Прибавят се червения пипер и джоджена. Готовите макарони се изцеждат добре от водата и се изсипват в тавичка. Отгоре се слагат киселото мляко и лукът, подправя се със сол и черен пипер и хубаво се разбърква. Ястието се оставя да изстине добре и тогава се поднася.
Рецептата е добавена от korneliq на 12 Март 2008 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 2 mameto_mp [Изпробвал рецептата] | Не знам дали рецептата е в оригинал, или не, но на мен страшно ми хареса. В момента съм на диета и се чудех какво да си сготвя. Това ястие ми допадна, мерси за идеята! [Изпробвана] | 30 Мар 2013 |
# 1 azteca | Моля, авторката на рецептата да ме извини, но написаното няма нищо общо със съставките или приготовлението на Мантъ! Това е рецепта за друго ястие. Макарони в арменската кухня не присъстват! | 4 Дек 2008 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.