Мантъ
Необходими продукти
  • • 400 г макарони (за предпочитане спирали)
  • • 1 кг стар лук
  • • 1 кг кисело мляко
  • • 1 с.л. червен пипер
  • • 1 ч.л. сух джоджен
  • • 1/3 ч.ч. олио
  • • сол
  • • черен пипер
Начин на приготвяне
Макароните се сваряват в леко подсолена вода. Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в олиото да добие приятен златист цвят. Прибавят се червения пипер и джоджена. Готовите макарони се изцеждат добре от водата и се изсипват в тавичка. Отгоре се слагат киселото мляко и лукът, подправя се със сол и черен пипер и хубаво се разбърква. Ястието се оставя да изстине добре и тогава се поднася.

Рецептата е добавена от korneliq на 12 Март 2008 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 2
mameto_mp
майстор с шприц
[Изпробвал рецептата]
Не знам дали рецептата е в оригинал, или не, но на мен страшно ми хареса. В момента съм на диета и се чудех какво да си сготвя. Това ястие ми допадна, мерси за идеята!
[Изпробвана]
30 Мар 2013
# 1
azteca
аматьор с виличка
Моля, авторката на рецептата да ме извини, но написаното няма нищо общо със съставките или приготовлението на Мантъ! Това е рецепта за друго ястие. Макарони в арменската кухня не присъстват!4 Дек 2008

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.