Постинг
23.03.2011 14:22 -
Арменски сладки
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 6334 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 23.03.2011 14:23
Прочетен: 6334 Коментари: 0 Гласове:
4
Последна промяна: 23.03.2011 14:23
Арменски сладки
Продукти:
1ч.ч.-олио
1ч.ч.-вода
1ч.л.-хл.сода
една мъничка щипка сол
брашно около 3ч.ч./приблизително/
локум и орехи
Слагаме водата и олиото да заврът и след това прибавяме хл.сода и щипката сол и махаме сместа от котлона, прибавяме брашното наведнъж и бъркаме с дървена лъжица.Получава се топка тесто и оставяме да се охлади.След това късаме топчета и разтиламе леко на дланта и в средата поставяме парченце локум и орехче и затваряме на топче.Нареждаме в тавичка постлана с хартия за печене и печем на 180градуса докато се зачервят.Вадим от фурната и докато са още топли ги овалваме обилно в пудра захар. Арменски сладки Продукти:
1к.ч. вода
1к.ч. растителна мазнина
1к.л. хлебна сода
щипка сол
1 1/2ч.ч.брашно около
локум и орехи
пудра захар за овалване
Приготвяне:
Слагаме водата и олиото да заврят и след това прибавяме 1к.л. хлебна сода и щипка сол. Махаме сместа от котлона, прибавяме брашното наведнъж и бъркаме с дървена лъжица,докато тестото се отдели от стените на съда.Оставяме да се охлади.
Оформяме дълъг фитил и разделяме на 18-20 части.Всяка една разстиламе на малка питка върху дланта и в средата поставяме парченце локум и орех .Оформяме топче.Нареждаме в тавичка върху хартия за печене. Печем на докато порозовеят.
Още топли ги овалваме обилно в пудра захар.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Продукти:
1ч.ч.-олио
1ч.ч.-вода
1ч.л.-хл.сода
една мъничка щипка сол
брашно около 3ч.ч./приблизително/
локум и орехи
Слагаме водата и олиото да заврът и след това прибавяме хл.сода и щипката сол и махаме сместа от котлона, прибавяме брашното наведнъж и бъркаме с дървена лъжица.Получава се топка тесто и оставяме да се охлади.След това късаме топчета и разтиламе леко на дланта и в средата поставяме парченце локум и орехче и затваряме на топче.Нареждаме в тавичка постлана с хартия за печене и печем на 180градуса докато се зачервят.Вадим от фурната и докато са още топли ги овалваме обилно в пудра захар. Арменски сладки Продукти:
1к.ч. вода
1к.ч. растителна мазнина
1к.л. хлебна сода
щипка сол
1 1/2ч.ч.брашно около
локум и орехи
пудра захар за овалване
Приготвяне:
Слагаме водата и олиото да заврят и след това прибавяме 1к.л. хлебна сода и щипка сол. Махаме сместа от котлона, прибавяме брашното наведнъж и бъркаме с дървена лъжица,докато тестото се отдели от стените на съда.Оставяме да се охлади.
Оформяме дълъг фитил и разделяме на 18-20 части.Всяка една разстиламе на малка питка върху дланта и в средата поставяме парченце локум и орех .Оформяме топче.Нареждаме в тавичка върху хартия за печене. Печем на докато порозовеят.
Още топли ги овалваме обилно в пудра захар.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Как ви ограбват банките. Булбанк, Райфай...
Фасадни термопанели
Спечели пари от блога си с Google AdSens...
Фасадни термопанели
Спечели пари от блога си с Google AdSens...
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Блогрол
1. Полезни и вкусни връзки за Гастронома
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии
2. Напитки
3. Рецепти от блога - Радост за небцето
4. Литературни рецепти
5. Малки тайни в кулинарията
6. Кулинарно видео
7. Гастроном или лакомия сте?
8. Храната - според характера
9. ДИЕТА ПО ЗНАЦИТЕ НА ЗОДИАКА. ДА ТОПИМ КИЛЦА СПОРЕД ЗОДИЯТА
10. Етикет и протокол в обществото
11. Етикет и протокол в обществото2
12. Нашенска гозба
13. my candy kitchen
14. Мариновани Чушки Капия - Уникално мезе за ракията през зимата
15. Перфектни понички с Donut Maker
16. Кашкавалено Руло с Руска Салата за Новогодишната Трапеза | Olivier Salad | Рулет с Салат "Оливье"
17. Вкусотии