Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
23.03.2011 14:22 - Арменски сладки
Автор: gastronom Категория: Рецепти   
Прочетен: 6334 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 23.03.2011 14:23


Арменски сладки   image
Продукти:
1ч.ч.-олио
1ч.ч.-вода
1ч.л.-хл.сода
една мъничка щипка сол
брашно около 3ч.ч./приблизително/
локум и орехи

Слагаме водата и олиото да заврът и след това прибавяме хл.сода и щипката сол и махаме сместа от котлона, прибавяме брашното наведнъж и бъркаме с дървена лъжица.Получава се топка тесто и оставяме да се охлади.След това късаме топчета и разтиламе леко на дланта и в средата поставяме парченце локум и орехче и затваряме на топче.Нареждаме в тавичка постлана с хартия за печене и печем на 180градуса докато се зачервят.Вадим от фурната и докато са още топли ги овалваме обилно в пудра захар. Арменски сладки   imageПродукти:

1к.ч. вода
1к.ч. растителна мазнина
1к.л. хлебна сода
щипка сол
1 1/2ч.ч.брашно около
локум и орехи
пудра захар за овалване

Приготвяне:

Слагаме водата и олиото да заврят и след това прибавяме 1к.л. хлебна сода и щипка сол. Махаме сместа от котлона, прибавяме брашното наведнъж и бъркаме с дървена лъжица,докато тестото се отдели от стените на съда.Оставяме да се охлади.
Оформяме дълъг фитил и разделяме на 18-20 части.Всяка една разстиламе на малка питка върху дланта и в средата поставяме парченце локум и орех .Оформяме топче.Нареждаме в тавичка върху хартия за печене. Печем на докато порозовеят.
Още топли ги овалваме обилно в пудра захар.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл


Тагове:   арменски сладки,


Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gastronom
Категория: Рецепти
Прочетен: 2372331
Постинги: 392
Коментари: 457
Гласове: 11331